Montalbert

Montalbert is ongeveer 1000 KM rijden vanaf Eindhoven en ligt op 1350m hoogte, in de Franse Alpen (Le Savoie). Het is een klein charmant dorpje gebouwd in de typische chalet stijl van de Savoie.

Het dorpje heeft 25 vaste inwoners en geeft zo een gevoel van rust en ruimte. Er is een goede slager, traiteur, supermarkt en franse bakker dichtbij en 10 restaurants (Pizzeria, Le Carrelet, Le Forpelet). Verder zijn er 3 goede winkels voor ski uitrusting en verhuur, berg, wandeluitrusting en kleding. Ook is er een tijdschriften kado winkel.

In Longefoy kan melk en yoghurt direct bij de boer gehaald worden. In Nôtre Dame du Pré is een hele kleine supermarkt waar gedurende het hele jaar elke dag vers brood wordt gebakken. Een leuk frans restaurantje is het hele jaar geopend in Nôtre Dame du Prê La Fruitiere). Vele restaurants in Aime (9 km), goede winkels voor berg-wandeluitrusting en kleding in Bourg St. Maurice. Dokter, apotheek, bank en V.V.V. in Aime. Er zijn grote supermarkten in Aime, Bourg St. Maurice en Moutiers.