Skigebied

La Plagne & Les Arcs… Paradiski 420 km piste.. 1 skigebied!

Het paradiski gebied behoort tot 1 van de grootste aanéén gesloten ski gebieden van de wereld. Het is sneeuwzeker gebied en er is ook mogelijk tot zomerski op de bellecoôte gletsjer. U kunt skiën tot aan de chalet

In totaal zijn er 4 soorten skipassen in dit gebied.

  • La Grande Plagne, het gebied La Plagne (225 KM)
  • Paradiski Illimité, onbeperkte toegang tot beide gebieden (420 KM)
  • Paradiski Découverte, geldig is voor La Plagne en 1 dag Les Arcs.
  • Gebied Montalbert

Met een geldige 6 daagse liftpas Paradiski kunt u ook 1 dag gratis terecht in Espace Killy of Les Trois Vallées.

La Plagne heeft samen met Les Arcs een ‘hands-free’ liftpas. Voortaan hoeft u niet meer te zoeken naar uw pas, de controle vindt elektronisch plaats. Bij het afhalen van deze pas moet u ter plaatste borg betalen.

La Grande Plagne

Dit mooie en gevarieerde skigebied kan zich prima meten met de andere grote gebieden. La Plagne bestaat uit 11 dorpjes, allemaal met een geheel eigen karakter. Het skigebied is geschikt voor skiërs en snowboarders van alle niveaus en heeft een grote hoeveelheid blauwe en rode pistes. Deze zijn onderling door een goed piste- en liftensysteem met elkaar verbonden, zodat u schitterende tochten kunt maken. Bij o.a. de Bellecôte-gletsjer en Aime La Plagne ligt een aantal zwarte pistes en off-piste routes. Verspreid over het gebied zijn er voor wandelaars en langlaufers volop mogelijkheden. Er zijn 3 uitstekende sneeuwparken in Bellecôte, Montchavin and Champagny en Vanoise. Er zijn 3 boardercross circuits met talloze ramps en rails. Ook is er een geluidssysteem en mogelijkheid tot barbecueën.

Kaart la Plagne

laplagne

Paradiski


De skigebieden van La Grande Plagne en Les Arcs zijn sinds kort via de Vanoise Express met elkaar verbonden door een high-tech kabelbaan die bestaat uit 2 cabines (dubbeldekkers). Onafhankelijk van elkaar kunnen ze maximaal 200 mensen in 4 minuten van Les Coches (La Plagne) naar Peisey-Vallandry (Les Arcs) brengen.

 

Kaart paradiski

paradiski